Opnieuw Opweg

Informatie over de cursussen van Opnieuw Opweg

Opnieuw Opweg is opgezet met als met doel christenen die door een scheiding of relatie-breuk zijn gegaan een proces van herstel aan te bieden via een uitgebreide verwerkingsweg. Als je nog in een relatie zit en de scheiding is nog niet definitief, is er ook een weg van herstel, zie voor meer info deze link onder het kopje S.A.M.E.N.

De cursus kun je :

  • persoonlijk thuis volgen, individueel a.d.h.v. het materiaal of
  • d.m.v. persoonlijke (e-) coaching (zoek je hierbij een coach, zie pascalleimpens.nl) of
  • in een verwerkingsgroep, er zijn verschillende locaties.
    Wil je je hiervoor aanmelden, klik hier

De gehele cursus bestaat uit 9 onderwerpen :

Het basis lesboek betreft het proces: “Tegen de helling opklauteren”
Dit lesboek behandelt het hele proces van de eerste aankondiging van de scheiding tot het volledige herstel in een nieuw leven. Het herstelproces na een scheiding verloopt vaak moeizaam. Dit lesboek helpt u stap voor stap de weg omhoog terug te vinden.
Deze cursus (compleet 9 onderwerpen, 1 reader en een werkboek) kost €114,95 incl. BTW.
De andere onderwerpen zijn:

* Had dit huwelijk / deze relatie nog gered kunnen worden?
Als er huwelijksproblemen zijn of waren is het zinvol om inzicht te krijgen in de eigen persoonlijke situatie. Deze module geeft inzicht waar u zich bevind of heeft bevonden in het huwelijk.

* Opnieuw vrijgezel.
Het vraagt om goed zelfinzicht wilt u na een scheiding succesvol alleen verder kunnen. Deze training helpt u om weer positief te leren denken over u zelf.

* Omgaan met je financiën.
Een echtscheiding kan grote gevolgen hebben voor uw financiële situatie. In deze (e-)cursus krijgt u veel praktische tips aangereikt.

* Communicatie
De grootste problemen in een huwelijk zijn communicatie en conflicten. Deze (e-)cursus helpt u inzicht te krijgen waar het in de communicatie fout ging en wat u er van kan leren voor toekomstige relaties en omgang.

* Seksualiteit 
Seksualiteit is een door God gegeven middel om onszelf helemaal aan de ander te geven, met lichaam, ziel en geest. Hoe gaat u daar als alleenstaande mee om?

* Kinderen en echtscheiding
Een echtscheiding heeft grote gevolgen voor kinderen. Maar wat vertelt u ze precies en wanneer? Deze module helpt u om uw kinderen zo liefdevol mogelijk te begeleiden.

*Vergeving
Het belang en de complexiteit van vergeving, hoe dit eenzijdig kan plaatsvinden om in de vrijheid te komen.

*Bijbelse inzichten over echtscheiding.
Dit boek helpt u de weg in de Bijbel te vinden rondom het thema scheiding. Geschikt voor christenen die persoonlijk met scheiding te maken hebben alsmede voor kerkenraden en kerkbesturen.

Wilt u het materiaal bestellen of de cursus volgen, een referentie krijgen kan ook, vult u dan hier uw gegevens in

Annuleringsvoorwaarden: Na aanmelding en betaling wordt er geen geld teruggestort bij annulering van een dienst of product, wel compensatie aangeboden indien gewenst in de vorm van materiaal of een consult.