organische achtergrondvorm

Investeer
in jezelf

Cursus

De cursus Opnieuw Opweg

Opnieuw Opweg is opgezet met als met doel christenen die door een scheiding of relatie-breuk zijn gegaan een proces van herstel aan te bieden via een verdiepende weg van verwerking.

Met de cursus van kun je op verschillende manieren aan de slag:

Tegen de helling opklauteren

Het basislesboek behandelt het rouwproces van de eerste aankondiging van de scheiding tot het volledige herstel in een nieuw leven. Het herstelproces na een scheiding verloopt vaak moeizaam. Dit lesboek helpt u stap voor stap de weg omhoog terug te vinden.

Had dit huwelijk / deze relatie nog gered kunnen worden?

Als er problemen zijn geweest in de relatie is het zinvol om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke aandeel daarin. Deze module neemt je mee in dat gelopen proces. Dit voorkomt in jouw ontwikkeling dat je met negatieve emoties blijft kampen. Maar ook bij een mogelijke volgende relatie dat het opgeruimd is en die relatie niet hoeft te belasten.

Opnieuw vrijgezel

Belangrijk om eerst goed naar jezelf te kunnen leren kijken, wie je wilt zijn en wat je zou willen, zodat je na een scheiding positief verder kunt komen. Deze module geeft inzichten en handvatten zodat je weer trouw aan jezelf kunt worden.

Omgaan met je financiƫn.

Een echtscheiding of gebroken relatie kan grote gevolgen hebben voor je financiƫle situatie. In deze module krijg je veel praktische tips aangereikt.

Communicatie

De grootste problemen in een huwelijk zitten vaak in communicatie en conflicten. Deze module tipt het aan, waardoor het meer helderheid geeft in vaardigheden ontwikkelen om het in de communicatie te begrijpen en daarvan kunt leren voor toekomstige relaties en omgang.

Seksualiteit

Seksualiteit is een door God gegeven middel om onszelf helemaal aan de ander te geven, met lichaam, ziel en geest. Vaak hangt er een taboe omheen en weten we er niet goed mee om te gaan.

Kinderen en echtscheiding

Een echtscheiding en gebroken relatie heeft grote gevolgen voor kinderen. Maar wat vertel je ze precies en wanneer? Deze module helpt om kinderen zo liefdevol mogelijk te begeleiden.

Vergeving

Het belang en de complexiteit van vergeving, hoe dit eenzijdig kan plaatsvinden om in de vrijheid te komen.

Bijbelse inzichten over echtscheiding.

Dit boek is helpend om soms de ingewikkelde weg in de Bijbel te vinden rondom het thema scheiding. Geschikt voor christenen die persoonlijk met scheiding te maken hebben alsmede voor kerkenraden en kerkbesturen.