Single zijn accepteren – 10 redenen

10 positieve redenen om single te zijn te accepteren

Als single ben je niet compleet, denken of vinden veel mensen. Er is druk van binnenuit of van buitenaf om een relatie aan te gaan. “Heb je nog steeds geen vriend(in)?” of “Hoe kan zo een leuk iemand als jij nog alleen zijn?” zijn vragen die singles regelmatig horen. Klopt dat? Of kun je als single ook compleet zijn in jezelf? Hieronder 10 positieve reden om het single zijn te omarmen en te accepteren:

  1. Je kunt relaxen en tot jezelf komen
    Door steeds andere mensen om je heen te hebben, kost dat veel energie. Steeds opmerkzaam zijn om de mensen om je heen te zien/horen en op te reageren zijn enkele dingen die we dan in die tijd doen en kan je geestelijk uitputten. Tijd voor jezelf helpt je om te resetten.
  2. Tijd van overpeinzing
    Time flies! We ‘moeten’ zoveel.  Overpeinzen helpt je ordenen en wat prioriteit heeft te bepalen. Ideaal dus, om de anderen niet als stoorzenders om je heen te hebben en zo jezelf even goed te verzorgen.
  3. Je leert je eigen emoties kennen
    Je kan zo in beslag genomen worden door alles en iedereen om je heen. Dan raak je opgebrand en negeer je makkelijker je eigen emoties. Gelukkig met jezelf zijn zal een groter voordeel op je eigen ‘voelen’ geven. Je gaat jezelf beter begrijpen.
  4. Je kunt dan trouw worden aan jezelf
    Daardoor wordt je iemand uit één stuk, dan kun je ook goed voor anderen zorgen en begrenzen.
  5. Je kunt meer presteren
    Als je lekker in je vel zit, omdat je goed voor jezelf zorg, ga je oplossingen vinden die bij je passen. Anderen hebben een grote invloed op je productiviteit. Is het afleiding, helpt het jou?
  6. Je zult door de afwisseling meer van de diversiteit kunnen genieten in relaties
    Doorgaans je vrije tijd met anderen invullen vraagt veel je en kan allemaal een sleur worden. Doorbreek dat met tijd voor jezelf in  te plannen.
  7. Je kunt meer autonoom zijn
    Het is goed om zelfstandig te kunnen leven en functioneren. Prima om samen te werken en samen te zijn, zolang je niet onrustig er van wordt als je alleen bent / voelt, of steeds de ander nodig hebt en verlangt naar gezelschap omdat je ontevreden bent met jezelf.
  8. Je neemt een time-out in het zorgen voor anderen
    Relaties zijn in balans als geven en ontvangen in balans zijn, wanneer kan jij geven en ontvangen? Door met mensen om te gaan, leer je elkaar kennen, wat ook inzicht geeft in verwachtingen. Weet jij wat jij verwacht (van jezelf en van anderen) ?
  9. Je moet even niets, als je alleen bent 
    Je kunt zelf bepalen wat je doet zonder verantwoording af te leggen.
  10. Je hebt erkenning nodig, maar niet constant
    Als je alleen bent, zal je leren om op je intuïtie te vertrouwen en minder afhankelijk te zijn van de mening van anderen. Natuurlijk is het goed advies te vragen of goedkeuring. Toch mag je zelf een beslissing nemen, keuzes maken en daar dan ook de verantwoordelijkheid in dragen.